MirceaBaniciu.ro arrow Biografie arrow Anii 2000

Anii 2000

In 2001 este cooptat in “Pasarea Colibri” Marius Batu, fost component al grupului Poesis. In aceasta noua formula trupa revine in 2002 cu un nou album numit "Inca 2000 de ani", pentru care trupa primeste Discul de Aur dupa o scurta perioada.

In 2002 trupa sustine un recital in cadrul festivalului "Cerbul de Aur" de la Brasov, la care participa si legendara trupa Scorpions, acesta fiind ultimul spectacol de mare anvergura al Pasarii Colibri.

In anul 2003 Pasarea Colibri se reuneste pentru un ultim concert in formula completa: Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Marius Batu, Vlady Cnejevici si Florian Pittis, care este inregistrat si in urma caruia apare un dublu album "Pasarea Colibri - 10 ani" si de asemenea primul DVD al unei trupe romanesti, care poarta acelasi nume.

Din pacate, acest album a marcat si finalul colaborarii intre acesti extraordinari muzicieni. Pasarea Colibri a ramas in memoria publicului pentru ca, timp de 10 ani, 4 personalitati exceptionale au creat un nou mod artistic de a fi, au sustinut o muzica valoroasa si au oferit fanilor spectacole memorabile.

In aprilie 2002 Mircea Baniciu apare in spectacolul "Tandreturi mici pentru doamne si gagici" impreuna cu cativa prieteni dragi – Mircea Vintila, Alexandru Andries si Nicu Alifantis, ideea continuata in 2003 cu “Tandreturi pentru femei cu cei patru corifei” si in 2005 cu “Tandreturi…” unde apar si trupele Holograf si Timpuri noi.

Toamna lui 2002 aduce pentru Mircea Baniciu si un alt superconcert - "Phoenix - 40" care inseamna de fapt reunirea completa a tuturor celor care au facut parte din grupul Phoenix: muzicieni, compozitori, autori de texte sau pur si simplu prieteni ai grupului.

Acest moment marcheaza revenirea sa in trupa Phoenix, impreuna cu care avea sa sustina mai multe spectacole in tara si in strainatate. In 2003, Phoenix a sustinut un turneu in tara avand ca invitati in deschidere “Humble Pie”. In premiera, o trupa englezeasca canta in deschiderea unei trupe din Romania. Primul spectacol a avut loc la Sala Palatului impreuna cu “Dubasii din Branesti”, in fapt urmasii dubasilor impreuna cu care Phoenix cantase la Sarmisegetuza in 1976.  Asadar, Phoenix renaste din nou din propria cenusa si traieste o noua perioada de glorie.

Phoenix continua activitatea concertistica, iar în 2005 grupul scoate pe piaţă un nou album – “Baba Novak”. Concertul de lansare a noului disc susţinut în octombrie 2005 la Sala Palatului, avea să se transforme într-un DVD cu acelaşi titlu. În această perioadă, Phoenix susţine turnee de promovare a noului disc în câteva oraşe din ţară, iar în 2006-2007 participă la toate marile festivaluri din România - Stufstock, Peninsula, Motorrock.

În anul 2007, după participarea la Stufstock 2007, Mircea Baniciu părăseşte grupul Phoenix din cauza unor noi divergenţe cu Nicu Covaci, urmand sa se concentreze pe cariera solo.

Ce urmeaza?  Mircea Baniciu merge mai departe...

Mircea Baniciu se pregateste pentru lansarea unui dublu album “Best Of”. Primul volum se numeste “Esarfa” si contine cele mai bune balade ale sale.

In paralel, continua activitatea concertistica si canta in continuare despre viata la tara, dragoste, soare, haiduci, tigani si vremuri ce se schimba.

 

 
FaceBook