MirceaBaniciu.ro arrow Biografie arrow Anii '80

Anii '80

A urmat un al doilea album in anul 1981, care ar fi trebuit sa se numeasca Tristeti provinciale, dar cum pe vremea aia nu era bine sa fii prea trist... nu i s-a mai dat nici un titlu. Albumul a avut un succes enorm si vanzari asemanatoare cu cele ale discurilor Phoenix, continand printre altele piese ca Vara la tara, Tristeti provinciale, In tren, Randuri pentru pasarile calatoare, Amintire. A ramas in memoria publicului ca “albumul galben”.  La inregistrarile acestui album a fost secondat de trupa Post Scriptum din Timisoara, cu care a aparut doar in cateva concerte (din pacate!).

Acesta a fost momentul in care Mircea Baniciu a inceput sa concerteze singur, si deci startul carierei sale solo… Au urmat foarte multe spectacole in toata tara, in diverse contexte, cantand pe aceeasi scena cu marile trupe rock ale momentului – Rosu si Negru, Sfinx, Compact.
 
Al treilea album aparut in 1984 s-a numit Ploaia, si continea piese precum Scrisoare de bun ramas, Ploaia, Magazinul de vise, Alb, si a fost facut tot in colaborare cu trupa Post Scriptum. Coperta acestui album a fost facuta de Alexandru Andries, care a cantat si la cateva dintre piese.

Cel de-al patrulea album, “Secunda 1” a aparut in 1988, toata muzica fiind scrisa pe versurile lui Dan Verona, versurile acestuia potrivindu-se manusa pe muzica lui Mircea Baniciu.
 
FaceBook