MirceaBaniciu.ro arrow Stiri arrow CD aniversar - "Epoca de Aur"

CD aniversar - "Epoca de Aur"

Duminică, 01 Iunie 2003

Cine nu a auzit de faimosul Club A? A fost fondat in anul 1969 de un grup de studenti arhitecti. Initiatorul a fost Emil Barbu Popescu, actualmente rector al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti.

 

Folosindu-si imaginatia si talentul, ei au creat un loc unic, primul si singurul, pentru multa vreme, club adevarat din Romania. Multe dintre marile nume de astazi ale teatrului, filmului, literaturii, artelor plastice si muzicii romanesti au debutat in serile artistice organizate de Club A..

Au trecut 34 de ani de la infiintarea acestei oaze a tinerilor artisti. Ceasul aniversar este prilejul de lansare a unui CD cu muzica, cu artisti care au facut istorie in muzica romaneasca. Vom avea piese care au fost, sunt si vor fi de referinta, melodii legate strans de istoria clubului. Piesele sunt extrase din fonoteca Electrecord, ele existand, pana in acest moment, doar pe vinyl.

Albumul contine compozitiile create si interpretate de Dan Andrei Aldea, Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Mircea Bodolan, Demostene Botez, Anda Calugareanu, Celelalte Cuvinte, Compact, Trio Grigoriu, Valeriu Sterian, Timpuri Noi, Mircea Vintila s.a. "Epoca de Aur" va reflecta exact bogatia de valori a peste trei decenii de muzica romaneasca. Albumul va fi lansat intr-un tiraj de 1.000 de exemplare - CD si caseta audio. Aniversarea/lansarea va avea loc miercuri, 4 iunie 2003, incepand cu ora 18.00. Seara va debuta cu vizionarea filmului documentar Club A, imagini de arhiva montate de arh. Mirel Leventer. Vor fi invitati aproape toti cei care au urcat pe scena din Blanari 14... si nu sunt putini. (M.G.)

http://www.gardianul.ro/index.php?a=mediacultura2003060208.xml
 
FaceBook