MirceaBaniciu.ro arrow Stiri arrow Hituri din ultimii 40 de ani, la Opera Nationala

Hituri din ultimii 40 de ani, la Opera Nationala

Miercuri, 08 Februarie 2006

Muzica unor nume mari, precum Queen, Tom Jones, Rolling Stones, Joe Cocker sau Santana, a marcat concertul "Magic Nights" sustinut, marti, la Opera Nationala din Bucuresti, de zeci de artisti romani care au interpretat cover-uri "goldies" din ultimii 40 de ani.

 

Proconsul, VH2, Iris, Tandarica, Andra, Luminita Anghel si multi alti artisti romani au tinut locul unor mari muzicieni straini care au incantat mai multe generatii de-a lungul timpului."Magic Nights", care a marcat lansarea postului de radio Magic FM, a debutat cu o piesa Queen - "I Want To Brake Free", in interpretarea celor de la Bere Gratis. O alta prestatie inedita a fost cea a trupei Zob, care a prezentat o varianta cu influente punk a piesei "Delilah" - Tom Jones, unde explozia bateriei aproape ca a acoperit vocea solistului. Trupa Proconsul a oferit un cover de exceptie la "You Can Leave Your Hat On" (Joe Cocker), fiind rasplatita cu ropote de aplauze. Un moment cu adevarat "magic" a apartinut celor de la Iris, care au surprins spiritul Rolling Stones prin piesa "Satisfaction".

La fel de bine primiti de public au fost si VH2, care au rememorat cea mai celebra piesa a formatiei Eagles - "Hotel California". Mircea Baniciu si Ovidiu Lipan Tandarica au fost singurii care au facut un "cover" dupa o piesa proprie. "Andrii Popa" a fost acompaniat doar de o chitara si un bongo, alaturi de aplauzele intregii sali. Concertul de aproape doua ore a fost incheiat de Luminita Anghel, a carei voce s-a mulat foarte bine pe piesa "The Best", a Tinei Turner. "Magic Nights" a fost un amestec de muzica buna, cantece care au marcat istoria pop-rock si formatii care au facut legenda. (D.M.)
 
FaceBook