MirceaBaniciu.ro arrow Stiri arrow Pasarea Colibri lanseaza albumul aniversar "10 ani" disponibil pe DVD, CD si caseta video

Pasarea Colibri lanseaza albumul aniversar "10 ani" disponibil pe DVD, CD si caseta video

Vineri, 09 Iulie 2004
Formatia Pasarea Colibri a marcat 10 ani de la infiintare prin lansarea unui album aniversar, care se numeste chiar asa – „Pasarea Colibri – 10 ani” – fara artificii.

Noul album contine inregistrarea concertului live aniversar "Pasarea Colibri - 10 ani", sustinut pe data de 12 decembrie 2002 la Palatul Copiilor, concert in care au fost prezentate cele mai mari hituri ale perioadei si cateva piese noi.


La spectacolul aniversar au participat toti cei 5 care au facut parte in timp din trupa Pasarea Colibri: Mircea Baniciu, Florian Pittis, Mircea Vintila, Marius Batu si Vlady Cnejevici.

Materialul va fi disponibil pe piata in format DVD, caseta Video si CD audio.

Renascuta din propria-i cenusa si mereu cu o schimbare in componenta, Pasarea Colibri a ramas una dintre cele mai bune trupe romanesti. O trupa care niciodata nu a facut compromisuri de dragul publicitatii.

Grupul Pasarea Colibri a luat fiinta aparent din intamplare, in anul 1992 la Ramnicu Valcea. In cadrul unui concert in preajma sarbatorilor de iarna, Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Florian Pittis au cantat impreuna pe scena la finalul spectacolului. Pentru ca totul a iesit foarte bine, s-au hotarat sa ramana impreuna si sa formeze grupul Pasarea Colibri, cooptandu-l si pe Vlady Cnejevici.

In perioada 1992 - 2002 au lansat 4 albume: 1995 - In cautarea cuibului pierdut, 1996 - Ciripituri, 1999 - Cantece de Bivuac, 2002 - Inca 2000 de ani.


Despre Pasarea Colibri cu

 • Mihaela Radulescu

  « E un fel de muzica ce rezista in fata noilor veniti, a noilor valuri si a noilor tendinte. N-au facut nici un fel de rabat. Nu s-au indoit la curentul muzicii. Au facut ce au simtit. Eu ascult Pasarea Colibri, am caseta si CD-ul in masina. Albumul meu preferat este „Cantece de Bivuac”. „Cantece de Bivuac” pentru ca exista acolo o piesa care imi place foarte mult. Nu trebuie sa am o stare anume pentru a asculta piesa respectiva, ci ea imi provoaca stari dintre cele mai placute. De aceea o ascult des, si o ascult cu drag. »

   

 • Andrei Gheorghe

  « Daca au rezistat 10 ani, inseamna ca vor mai rezista 10 ani de acum incolo. Ei nu au un sound modern, ceea ce e un dezavantaj, dar le asigura un public fidel. Problema lor e daca vor putea sa agate tinerii in continuare. Intr-o tara in care apar trupe in 10 minute si se canta pe jumatate, ei sunt cu adevarat profesionisti, cum nu sunt multi in Romania. Ei reprezinta o stare, ce astazi in Romania a incetat sa mai existe si le urez sa o pastreze. »

   

 • Andrei Kerestely

  « Sunt in primul rand unici. Eu nu stiu nici o alta trupa si probabil ca nu va exista nici o alta trupa care sa faca ceea ce fac ei. Fanul Pasarea Colibri este melomanul adevarat, care se bucura pentru fiecare silaba, fiecare nota pe care oamenii acestia o produc. »

   

 • Dan Bittman

  « Eu dansam pe muzica lui Mircea Baniciu si Pheonix la ceaiuri. Eram toti adolescenti pe vremea aia si eram rupti dupa Pheonix. De Cioculet nu mai zic (Mircea Vintila). Imi place la nebunie, Cioculet e o legenda vie. »

   

 • AndreEA
  « De fiecare data cand aveam spectacole impreuna cu Pasarea Colibri, incercam sa dam ce-i mai bun din noi, pentru a fi cat de cat aproape de succesul lor. »

 • Ioan Gyuri Pascu
  « Aici e o chestie sincera. Adica nu se invarte CD-ul si da lumea din gura degeaba pe scena. »

 • Smiley – Simplu
  « Daca n-ar fi existat muzica Pasarea Colibri, poate n-am fi existat nici noi. »

 • Marius Moga
  « Orice trupa de astazi are in spate niste personaje create, un concept. Pasarea Colibri asa e ea. Au inceput sa faca muzica pentru ca asa sunt ei, asta si-au dorit. Lumea ii iubeste pentru ceea ce sunt ei. »

 • Joey De Alvare - Sfinx Experience
  « Cand spun Pasarea Colibri ma gandesc la un super-grup, cum spunem noi americanii. La Cerbul de Aur, cand au fost invitati Boyz II Men, inaintea lor a concertat Pasarea Colibri. Am stat de vorba cu Boyz II Men in culise, inainte de concert si m-au intrebat cine este Pasarea Colibri. Le-am explicat ce inseamna Pasarea Colibri pentru muzica din Romania. Ei mi-au spus ca poate ar fi trebuit sa cante ei in deschiderea concertului Pasarea Colibri, si nu Pasarea Colibri inaintea lor. »


 
FaceBook