MirceaBaniciu.ro arrow Stiri arrow Phoenix a incendiat Sala Polivalenta

Phoenix a incendiat Sala Polivalenta

Miercuri, 25 Octombrie 2006

Formatia Phoenix a concertat miercuri seara pe scena Salii Polivalente, recitalul sau de la Bucuresti facand parte din prima parte a turneului in tara, intitulat "Baba Novak Tour 2006". 

In deschiderea celor de la Phoenix a concertat trupa 15 grade, prima trupa lansata de casa de productie PHOENIX. La ora 20.20 au urcat pe scena legendarii Phoenix, care si-au inceput recitalul cu binecunoscuta piesa "Ciocarlia".
Au urmat "Nunta", "In umbra marelui urs", "Fata verde", precum si piese mai noi, de pe ultimul lor album, "Baba Novak": "Zori de zi", "Apocalipsa", "Baba Novak".

Primele acorduri de vioara ale fascinantului Mani Neumann, bassul lui Iosef Kappl, tobele lui Ovidiu Lipan Tandarica (ce si-a lasat parul lung), vocea inconfundabila a lui Mircea Baniciu si chitara baciului Nicu Covaci au fost de-ajuns pentru a ridica sala in picioare in timpul showului. Legendarii au fost sustinuti de mai tinerii colegi Cristi Gram - la bass si Ionut Contras - la percutie.

"Phoenix va pune accent in seara asta si pe piesele noi, pentru ca trupa nu a batut pasul pe loc", a spus Nicu Covaci publicului. Intrebati dupa concert unde au fost primiti cel mai bine de catre public, Nicu Covaci a precizat: "E greu de spus unde am fost primiti cel mai bine. Dupa atatia ani, nu ne asteptam la atata prietenie din partea publicului tanar".

Recitalul celor de la Phoenix a durat doua ore, asa cum a promis Nicu Covaci la conferinta de presa, urmand ca a doua zi componentii care locuiesc peste hotare sa paraseasca tara. (Mireille Astrid Popa)

Realitatea Romaneasca - 26 oct 2006 

 
FaceBook