MirceaBaniciu.ro arrow Stiri arrow Phoenix, la primul videoclip din cei 40 de ani de cariera

Phoenix, la primul videoclip din cei 40 de ani de cariera

Luni, 06 Iunie 2005

Dupa 40 de ani de cariera rock si o perioada mai putin prielnica din punct de vedere al concertelor sustinute in tara, membrii trupei Phoenix au profitat de turneul efectuat in ultima luna in Romania pentru a filma primul videoclip propriu-zis din istoria trupei.

 

Piesa intrata in promovare, "Mila 2 de langa 3", va fi inclusa pe urmatorul material discografic Phoenix, ce va fi lansat in luna septembrie a acestui an. O mare parte a pieselor au fost inregistrate deja la studioul Migas Real Compact, cei sapte membri ai trupei Phoenix aflandu-se in discutii avansate cu Zone Records pentru lansarea acestui material discografic.

Filmarile videoclipului au avut loc pe 23 mai, imediat dupa concertul sustinut de Nicu Covaci si compania la Sala Palatului din Capitala. In aceste conditii, se poate spune ca regizorul Tudor Gramescu a reusit o adevarata minune, tinandu-i pe platou timp de mai bine de cinci ore pe toti membrii trupei, in ciuda oboselii si a faptului ca unii dintre membrii trupei plecau a doua zi dimineata spre casele lor din strainatate.

Dupa o munca sustinuta, desfasurata la studioul Carlo Production, Tudor Gramescu a reusit sa definitiveze primul videoclip din istoria trupei Phoenix, productie care ruleaza deja la posturile de televiziune de specialitate. Dupa "Mila 2 de langa 3", promovarea trupei Phoenix va fi preluata de single-ul ce da numele urmatorului album, "Baba Novac", piesa ce va fi insotita evident de un videoclip.

Dupa un adevarat tur de forta prin Romania, Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu "Lipan" Tandarica, Mani Neumann, Cristi Gram si Ionut Constras se pregatesc sa traverseze oceanul, pentru un turneu nord-american programat in perioada 10-19 iunie in Statele Unite si Canada. Turneul cuprinde concerte in urmatoarele orase: Kitchener, Toronto, Montreal, Chicago, New York, Detroit, Cleveland, Boston sau Washington.
 
FaceBook