MirceaBaniciu.ro arrow Stiri arrow Tandreturi mici pentru doamne si gagici

Tandreturi mici pentru doamne si gagici

Duminică, 12 Mai 2002

Nicu Alifantis & Zan, Alexandru Andries & Electric Cotcodac, Pasarea Colibri & Band concerteaza in 23 mai, la Sala Palatului, intr-un spectacol organizat de Fundatia Aurel Mitran sub numele "Tandreturi mici pentru doamne si gagici", se arata intr-un comunicat remis agentiei Mediafax.

Nicu Alifantis si grupul sau de proiecte Zan (Virgil Popescu - bass, Relu Bitulescu - tobe, Razvan Mirica - chitara, Sorin Voinea - clape) vor prezenta in premiera absoluta citeva dintre cele zece piese care vor figura pe un nou album. Acest album, care va fi lansat in curind, este o poveste a copilariei si a adolescentei, cu parfumul anilor 60'-70'. Una dintre caracteristicile sale este "vestimentatia" dinamica, altfel decit cea cu care ne-a obisnuit Nicu Alifantis. Invitati speciali atit pe album, cit si la concert sint: Marius Batu - voce, Emil Soumah - percutii, Alexandra Itigan si Ruxandra Moldovan - backing vocal.
In schimb, Alexandru Andries & Electric Cotcodac, trupa sa de acompaniament (Maria Ioana Mantulescu - voce, George Baicea - chitara, Cristian Soleanu - saxofon, Eugen Tegu - bass, Mircea Tiberian - pian, Tudy Zaharescu - tobe) promit un recital cu piese amestecate, si mai noi si mai vechi. Alexandru Andries este printre cei mai prolifici muzicieni romani: 37 aparitii discografice in 28 de ani de cariera. In ultima vreme, el s-a simtit atras de jazz si blues, iar discurile "Vreme rea" (2000) si "Muzica de divort" (2001) au cistigat premiile industriei muzicale romanesti pentru cele mai bine vindute albume la aceasta categorie.

Alexandru Andries si-a valorificat si talentul de arhitect si grafician. Grafica albumelor "Peripetii noi" - Mircea Vintila, "Ploaia" - Mircea Baniciu, "Risipitorul de iubire" si "Ia toji baladist" - Nicu Alifantis este semnata de el. Nu sunt singurele colaborari ale lui Alexandru Andries cu Nicu Alifantis si Pasarea Colibri. A scris si textele unora dintre cintecele prietenilor sai, iar in 23 mai se vor intilni cu totii pe scena Salii Palatului.

Pentru prima data in istoria grupului, Pasarea Colibri va fi insotita pe scena de o trupa de acompaniament. Si tot atunci, Mircea Baniciu isi va prezenta oficial noua chitara, cumparata cu putin timp in urma, din Statele Unite ale Americii. Pasarea Colibri, adica Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Marius Batu si Vladimir Cnejevici ar putea avea doua tipuri de prezentare. Una foarte scurta si foarte folosita: "30 de ani de istorie a rockului si folkului romanesc intr-un singur nume". Sau una foarte lunga, cu trimiteri la Phoenix, Compact, Progresiv TM, Poesis. Dar succesul avut cu ultimul album, "Inca 2000 de ani", lansat in ianuarie, a dovedit actualitatea grupului. Precedentele albume, "In cautarea cuibului pierdut", "Ciripituri" si "Cintece de bivuac" au fost, la randul lor, bine primite.