MirceaBaniciu.ro arrow Stiri arrow Trupa "Phoenix" a ridicat sala in picioare la Bucuresti

Trupa "Phoenix" a ridicat sala in picioare la Bucuresti

Luni, 07 Aprilie 2003

Spectacolul, organizat de Fundatia Culturala Transsylvania - Phoenix si Uniunea Studentilor din Romania, a debutat la ora 19.30, cu un recital, de o jumatate de ora, al formatiei britanice "Humble Pie", formata din Greg Ridley, Malcom J. Lewis (fostul basist al trupei "Black Sabbath"), Christian Pearl si Steve Heald.

 

Peste o jumatate de ora, si-au facut aparitia, in uralele publicului, vedetele serii, Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan (Tandarica), Dzidek Marcinkiewicz si Volker Vaessen, cei cinci artisti care pastreaza inca vie legenda Phoenix. Din pacate, Joszef Kappl nu s-a putut alatura colegilor sai, deoarece este internat in spital si urmeaza sa fie operat la coloana. Totusi, se spera ca el sa fie recuperat total pana in luna mai, pentru a reveni in grup la concertele din tara si din Spania.

Atmosfera incendiara
Cum spuneam, atmosfera de la Sala Palatului a fost, de-a dreptul, incendiara. Publicul, de toate varstele, a cantat alaturi de idolii lor cele mai cunoscute piese "Phoenix", printre care "Nunta", "Baba Novac", "Mica tiganiada", "La umbra marelui urs", "Sirena", "Ora - Hora" si multe altele, melodii ce au facut istorie in muzica autohtona. A fost superb, dar cele mai frumoase momente ale concertului au fost, de departe, recitalul de chitari acustice al "Baladei" lui Ciprian Porumbescu si demonstratia de percutie a lui Ovidiu Lipan "Tandarica" de la finalul spectacolului. Dupa doua ore si jumatate de concert, trupa a parasit scena, dar, la insistentele publicului, a revenit pentru inca doua bis-uri, din care nu a putut lipsi poate cea mai cunoscuta piesa "Phoenix", "Andrii Popa". La final, asistenta era suparata pentru ca spectacolul se terminase. Atat a fost de frumos. Insa fanii trupei nu trebuie sa dispere, intrucat vor mai avea loc si alte concerte. Ieri, a venit randul orasului Constanta, urmeaza, Galati, Pitesti, Brasov, Arad, Oradea, Tg. Mures si Cluj. Megaturneul "Phoenix - 40 de ani de succes" se va incheia in 14 aprilie, la Cluj, probabil en-fanfare, asa cum sta bine unor celebritati.

http://www.gardianul.ro/index.php?a=mediamonden2003040801.xml
 
FaceBook